Telefonszám

+36 22 505 808

Blog Archives

Konyha Karrier Bútor

2021 április 12, hétfő Egyéb kategória Konyha Karrier Bútor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Konyha Karrier Bútor

Egy álomkonyha megvalósulása!

Áron egyedülálló fiatal férfi. Amikor megkapta álmai munkáját, nem gondolta volna, hogy rövid időn belül álmai házát is megszerezheti. Pedig így történt. A Fehérvár melletti településen, újonnan épült családi házát saját elképzelései szerint szerette volna berendezni. Olyan terekről álmodott, ahová el tud vonulni, ha arra volna szüksége, de pont eléggé nagy ahhoz, hogy baráti társasága is kényelmesen érezze magát. 

karrier bútor
terv

Mint minden háznak, ennek az otthonnak a lelke is a konyha lett. Kiss Edith lakberendező azonosulni tudott Áron elképzeléseivel és olyan konyhát tervezett, amely szerves része maradt a nappalinak. Ehhez azt a megoldást választotta, hogy a konyhapulthoz a nappali felöl is oda lehet ülni, egy-egy kényelmes magasított bárszéken. 

karrier bútor
kész konyha

A színek férfiasok és letisztultak: a konyhaszekrény ajtók magas fényű fehér színei csodás összhangban állnak a taposó szürke árnyalataival.

A szekrényeket a megszokottól eltérően, Edith most nem a plafonig vezette fel, hiszen Áronnak elegendő volt ennyi rakodófelület. A fiókok természetesen 100 %-ig kihúzhatóak, csillapító csukódásúak, nagy teherbírásúak.

Mindemellett a konyha a legmodernebb berendezésekkel lett felszerelve. Áron természetesen itt is Edith tanácsait követte.

 

Mivel a bútorokat a Karrierirodabútor Kft gyártotta, minden épp olyan tökéletes lett, mint azt Edith megálmodta és Kleiner Mónika lerajzolta. Egy tökéletes csapat, tökéletes munkája. 

karrier bútor
kész konyha

Ilyen volt – ilyen lett 5. rész

2021 február 26, péntek Egyéb kategória Ilyen volt – ilyen lett 5. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ilyen volt – ilyen lett 5. rész

Ilyen volt - ilyen lett 5. rész

Mindannyian voltunk gyerekek. Emlékszünk arra, hogy hogyan rohantunk be nagyszüleink konyhájába, ahol már vártak minket a finomabbnál finomabb ételek, és nagymamánk ölelő karja. Ugyanezt éreztem amikor beléptem ennek a háznak a konyhájába. Éreztem az emlékeket… Így hálás voltam, mikor azt a feladatot kaptam, hogy őrizzük meg a konyha jellegét mindamellett, hogy alakítsunk ki egy modern, a következő generáció elvárásaihoz is igazodó konyhát. 

karrier bútor
előtte
karrier bútor
ellőtte

A család elvárásának megfelelően, az öreg konyhaszekrényt- amelyet Erika édesanyja az első fizetéséből vásárolt – teljesen megújítottuk. Falakat bontottunk, a meglévő konyha helyiségét egybe nyitottuk az étkezővel, így egy tágas, kényelmes konyharészt kaptuk. A berendezés követte a konyhai műveletek logikai sorrendjét. Hűtő került a zöld szekrény helyére, amely később beépített szekrénybe kerül.

terv

Hogy minél többet tudjanak pakolni a család tagjai, plafonig érő magas konyhaszekrényt csináltunk, kihasználva a belmagasságot. Hófehér, bézs/szürke és föld színeket választottunk. A konyhában, az alucsíkokkal elválasztott hátfalpanelt a munkapult anyagából készítettük, így nem volt gond a fugákkal: nincs repedés, sem törés. Mivel kicsi a helyiség, ezért a szekrényben sarokelemmel használtuk ki a teret. Mosogatógép segíti a mindennapokat és az új tűzhely mellé, kosárral kiegészített konyharuhatartót helyeztünk. 

utána

Hogy minél többet tudjanak pakolni a család tagjai, plafonig érő magas konyhaszekrényt csináltunk, kihasználva a belmagasságot. Hófehér, bézs/szürke és föld színeket választottunk. A konyhában, az alucsíkokkal elválasztott hátfalpanelt a munkapult anyagából készítettük, így nem volt gond a fugákkal: nincs repedés, sem törés. Mivel kicsi a helyiség, ezért a szekrényben sarokelemmel használtuk ki a teret. Mosogatógép segíti a mindennapokat és az új tűzhely mellé, kosárral kiegészített konyharuhatartót helyeztünk. 

karrier bútor
utána
karrier bútor
utána

„Olyan konyhát tervezett nekünk Edith- ahol mindig érezzük szüleink és nagyszüleink jelenlétét, emlékét, de ugyanakkor modern, jól felszerelt konyhával büszkélkedhetünk. Itt mindig élmény a főzés” – árulta el Erika, A látványtervet: Kleiner Mónika lakberendező készítette el. A bútorokat a Karrierbútor Kft. gyártotta

Karrier Bútor 25 éve!​

2021 február 17, szerda Egyéb kategória Karrier Bútor 25 éve!​ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Karrier Bútor 25 éve!​

Karrier Bútor 25 éve!

A Karrier Bútor Kft. fő tevékenysége jelenleg is az irodák komplett berendezése. 1996 óta van ezen a piacon. A típusrendszerek mellett az egyedi gyártás kiemelkedő. Azonban az utóbbi években nagy a kereslet a lakásbútorok iránt,  melynek gyártását megelőzi a lakberendezési tanácsadás és az ehhez kapcsolódó látványtervezés.

Karrier Bútor 25 éve!

Nagyon fontos szerepet töltenek be néhány  multinacionális céggel kötött beszállítói szerződéseik teljesítése. Nagy kihívás ez egy ilyen kis méretű cégnek. Továbbra is legfontosabbnak tartják a minőségi, pontos határidőre történő gyártást és a szakszerű ehhez kapcsolódó szolgáltatások tiszta, környezettudatos, körültekintő  elvégzését. Ennek köszönhető a nehéz időszakok sikeres átvészelése és az életben maradás. Éppen a mai napon 25 éve, hogy a cég üzletet nyitott Székesfehérváron, ahonnan számítja a „születését” a Karrier Bútor Kft.

Bemutatótermük a „PARTNER BÚTORHÁZ”,  Székesfehérváron már 8. éve áll az érdeklődők rendelkezésére, ahol egyéb bútorokat is értékesítenek.  Kínálatukban helyet kapnak az ülőgarnitúrák és az ergonomikus munkaszékek is, hiszen manapság már alapvető követelmény a munkahelyeken az ergonomikus előírásoknak megfelelő szék és munkahelyi környezet biztosítása a munkatársak részére.

Az egyedi termékgyártáshoz gyakorlott, munkájukat igényesen végző és szerető szakemberekre van szükségük.

Változatos, igényes, egyedi termékeket terveznek és gyártanak, így azoknak  a szakembereknek, akik szeretik a szakmai kihívásokat érdemes náluk dolgozni. 

Ilyen volt – ilyen lett 4. rész

2021 február 11, csütörtök Egyéb kategória Ilyen volt – ilyen lett 4. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ilyen volt – ilyen lett 4. rész

Ilyen volt - ilyen lett 4. rész

András nagyon mozgalmas életet él, amelyben egyaránt fontos helyet kap a munka és a magánélet. Olyan otthont szeretett volna, ahova jó hazamenni egy hosszú nap után és ha a hétvégén átjönnek a barátok, kényelmesen meg tudnak nézni együtt egy jó mozifilmet. 

utána7
utána
utána7
utána

Adva volt egy székesfehérvári, minimál stílusú modern családi ház, fehér és a fekete alapszínekkel. Amikor Edithel átbeszélték a nappali berendezését, a fekete bőrkanapé mellé -amely a teret egyértelműen meghatározta -a tulajdonos letisztult, fehér, több tárolófelületet is magában rejtő bútort szeretett volna. Edith – figyelembe véve a kéréseket – magasfényű lapokból álló, fehér falpanelt tervezett, amely kellően ellensúlyozta az ülőgarnitúra sötét színét. A panelen ki kellett alakítani a tévé helyét is, ügyelve arra, hogy a hátfal elbírja a nagyméretű televízió súlyát. A bútor alsó részében mélyebb fiókok segítik a rendszerezést, oldalsó részében szekrény és nyitott könyvespolc kapott helyett. A nagyméretű panel játékosságát, az osztók aszimmetrikus mintája adja. A falra akasztott nagyméretű kép pedig, épp egy leheletnyit fűszerezi a szoba fekete-fehér színeit. „Edith tökéletesen adagolta a minőséget, a kényelmet és a praktikumot” – magyarázta András, akinek mindig öröm hazatérni a színek és anyagok harmóniája, és a letisztult, férfias hangulat uralta fantasztikus otthonába.

Előtte

Ilyen volt – ilyen lett 3. rész

2020 december 17, csütörtök Egyéb kategória Ilyen volt – ilyen lett 3. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ilyen volt – ilyen lett 3. rész

Ilyen volt - ilyen lett 3. rész

A lakás amely az otthonod is, folyamatosan képes a megújulásra, attól függően, hogy éppen hány tagú a család, vagy éppen milyen életszakaszban vagytok. 2021. január 1-től kormányzati támogatással tudod átalakítani, fel és megújítani otthonod. Olyan lehetőség, amelyet ki kell használni. Fordulj hozzánk bizalommal, számíthatsz munkatársaink szakértelmére, támogatására a tervezéstől, álmaid bútorának gyártásán keresztül, lakásod teljes berendezéséig. Itt a lehetőség! Együtt tökéletes lesz, pont amilyennek elképzelted. Egy család, aki már megvalósította az álmait.

ilyen volt 4
ilyen volt4

Következő bejegyzésünkben egy olyan házaspár nappalijának átalakulásáról mesélünk, akiknek gyerekeik megnőttek, már máshol élik az életüket.

A szülők ismét egyedül maradtak, és itt volt az idő arra, hogy a lakást önmaguk képére formálják. Editnek mindenben szabadkezet adtak, egy kikötésük volt, hogy a fehér bőr ülőgarnitúra maradjon továbbra is a szoba meghatározó tényezője.

Ennek  a három éve épült társasházi lakásnak sajátossága , hogy nincsenek benne derékszögű falak.

terv1
terv 3

„Nagyon szeretem, amikor játékosságot lehet vinni a tervezésbe. A ferde falak pont ezt teszik lehetővé „ mondta Edith. Így került a falra a design fali polc, amelynek játékos formája visszaköszön a dohányzóasztal formájában is.

A szobában a fehér és a szürke színek dominálnak, amelyet a piros színű fotelek dobnak fel.

Az átalakítás végeredménye: egy nagyvonalú nappali, amely egyszerűségében is elegáns!

Ilyen volt – ilyen lett 2. rész

2020 december 15, kedd Egyéb kategória Ilyen volt – ilyen lett 2. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ilyen volt – ilyen lett 2. rész

Ilyen volt - ilyen lett 2. rész

Átlagosból ideális – Konyhafelújítás, avagy a praktikum csúcsra járatása

Egy jól használható konyhában mindennek van helye és tere. Az ideális konyha ennél több, ott minden négyzetcentiméter szerephez jut, minden bútorelem meghatározott funkcióval bír, és mindig minden kéznél van.

A családi házba költöző család kérése az volt, hogy a nem túl tágas otthonukból varázsoljunk kényelmes teret. Ennek az izgalmas feladatnak az első lépése az átlagosnak mondható konyha újragondolása volt. A konyha esetében a komfortost értsük úgy, hogy a bútor funkcióbarát, kézre esnek az eszközök, az étel elkészítése közben pedig flottul mennek a dolgok, nem kell ide-oda táncolni, edényekkel egyensúlyozni két munkafolyamat között.

A konyha jellemzően praktikus helyszíne a lakásnak, a felújítás tervezési fázisában ezért a praktikum volt az elsődleges szempont.

konyha előtte
konyha előtte 2

Konyhából családi élettér

Az évek során beláttuk, hogy az otthonfelújítás akkor zárul a legnagyobb elégedettséggel, ha lakberendezőként a tervekre a család mindennapjait is felskicceljük. Az egyedi igényekhez igazított konyhabútor megtervezéséhez először is a családdal közösen végiggondoltuk konyhai életük jellemzőit. Átbeszéltük, mi mindenre használják a konyhát, ki mit csinál, miként étkeznek, és milyen beépített konyhai eszközökre lehet szükségük. A cél az volt, hogy olyan teret hozzunk létre, amely nemcsak kiszolgálja, hanem meg is könnyíti a konyhai időtöltést.

A konyhabútor elemeinek elrendezését a munkafázisok sorrendjéhez hangoltuk. A frissen vásárolt zöldségek például futószalagszerűen haladnak végig azon az úton, amely a bevásárlótáskától a mosogatón át a hűtőig vezet. Az előkészületekhez használt munkapultot nem törtük meg a beépíthető tűzhely vagy a mosogató közbeiktatásával, ezeket mind a bútor másik „szárnyán” – a szintén beépíthető mosogatógéppel kiegészítve – egymás közelében helyeztük el. A konyhapult fölé hajolva a mennyezeti lámpa fénye rendre hátulról érkezik, így a pult többletvilágítását egy alsó és egy felső ledsor biztosítja.

konyha utána

Barátságos, praktikus

A konyhafelújítást meggyorsítandó a korábbi csempét nem vertük le, de elfedtük. A falat egy a pult színével megegyező burkolattal dobtuk fel, mellyel a konyhaablakot is körbefuttattuk, ami egyrészt egységessé varázsolja a teret, másrészt ellensúlyozza a magasfényű bútorlap miatti esetleges steril érzetet.

Egy mai konyhával szemben alapelvárás, hogy tárolóegységeiben is praktikus legyen. A konyhai eszközök és alapanyagok tárolására a pult alatti bútorrészekbe húzóajtóval nyitható rekeszeket terveztünk, melyek a szekrény teljes mélységében pakolhatóak, tartalmuk felülről nézve jól átlátható és könnyen hozzáférhető. Többé nem kell kipakolni a kislábasokat, hogy a nagyokhoz hozzáférjünk.

A konyhabútor felső polcrendszerének ajtajai homlokbarát módon felfelé nyílnak, és csillapított záródású pántokkal láttuk el azokat, így csendesen csukódnak – függetlenül attól, hogy mennyire jókedvű az, aki épp használja őket.

Beépített konyhai eszközök

A beépített konyhabútor előnye, hogy mindennek van megtervezett helye, így kevés dolog marad szem előtt, könnyű rendet tartani. A beépített fűszertartó nem foglalja a pulton a helyet, és a gondos tervezésnek köszönhetően a főzés minden fázisában kéznél lesz. A konyhai hulladék kifordítható tárolója jól hozzáférhető, a szelektív gyűjtő automatikusan záródó teteje pedig lehetőséget ad a kulturált hulladékgyűjtésre, és megelőzi a családi viták egy részét.

A Kovácsékhoz hasonló konyhánál egy dologra azonban érdemes felkészülni: miután elkészül, mindenki főzni akar majd.

Tetszik ez a konyha? Kattints, és nézd meg a többi munkánkat is itt!

Ha pedig nem akarsz lemaradni átalakításainkról, kövess minket Facebookon.

Ilyen volt – ilyen lett 1. rész

2020 december 3, csütörtök Egyéb kategória Ilyen volt – ilyen lett 1. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ilyen volt – ilyen lett 1. rész

Ilyen volt - ilyen lett 1. rész

Kiváló játszótér és elegáns nappali egyben? Lehetséges!

A középkorú házaspár 3 kicsi gyermeket nevel ebben a nagyon kellemes külvárosi elrendezésű házban. Természetesen hiábavaló a nagy ház, mindig mindenki a nappaliban tölti az idejét. Ismerős ugye?

A nappali egyszerre játszótér, vendégtér, a családi együttlétek, tévénézések helye, de anya vasalni is szeret. A család kérése az volt, hogy élhető nappalit álmodjunk meg. Amely elegáns, szerethető, kényelmes, és nem rendetlen, ahol a vasalódeszkának is meg van a helye. Világos, semleges színeket szerettek volna, türkizkék színfoltokkal.

ilyen volt1
ilyen volt 2
ilyen volt 3
ilyen volt 4

Kiss Edith lakberendező-tervező igazán nagyot alkotott, a Karrier Bútor Kft pedig a legutolsó szegecsig legyártotta a nappali berendezését.

Edith igazi otthont tervezett a családnak, olyant amilyenre vágytak. amely egyszerre tud minden szükséges funkciót, modern és kényelmes is egyben. 

nappali 5.1

Azzal, hogy a kanapé egy része bekerült a ház „U” alakú kiszögellésébe kötetlen, átlátható, kényelmes tér alakult ki. Az ülőpadok teteje felnyitható, ezáltal „mindent elnyel”, társasjátékot, plüssöket, párnákat, könyveket, folyóiratot…

A szokatlan formájú dohányzóasztalok pontosan illeszkednek az ülőbútorhoz, Mikor a guruló kisasztalok a „helyükre” gördülnek, a padból előkerülnek a rávaló szivacspárnák. És lám! Máris egy nagy puha, dumcsisarokká válik a terület.

A felnőttek kényelmét, a fejtámlával kiegészülő ülőgarnitúrája biztosítja, amely felett a család saját maga által épített sólámpát helyezték el. Edith játékosságot vitt a design polcokba is, amelyek alatt az akváriumnak is jutott hely. Az új nappaliban a bézs, a szürke és drapp színek váltják egymást, amelyeket a türkizkék párnák tesznek különlegessé. Az összhangot erősíti a mintás római rolók és a mennyezeten körbefutó led világítás is. A nappali meghatározója a szőnyeg, amely világos színű és mintáiban visszaadja a plafonra szerelt kör alakú lámpa íves játékát.

A képek magukért beszélnek. Ez a szoba egy igazi otthon része. Ahová jó hazajönni, amely igazán a sajátunk és ahol rengeteg boldog pillanatot megélhetünk. Amely fontos nekünk.  Te mit gondolsz?