Telefonszám

+36 22 505 808

Blog Archives

Ilyen volt – ilyen lett 3. rész

2020 december 17, csütörtök Egyéb kategória Ilyen volt – ilyen lett 3. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ilyen volt – ilyen lett 3. rész

Ilyen volt - ilyen lett 3. rész

A lakás amely az otthonod is, folyamatosan képes a megújulásra, attól függően, hogy éppen hány tagú a család, vagy éppen milyen életszakaszban vagytok. 2021. január 1-től kormányzati támogatással tudod átalakítani, fel és megújítani otthonod. Olyan lehetőség, amelyet ki kell használni. Fordulj hozzánk bizalommal, számíthatsz munkatársaink szakértelmére, támogatására a tervezéstől, álmaid bútorának gyártásán keresztül, lakásod teljes berendezéséig. Itt a lehetőség! Együtt tökéletes lesz, pont amilyennek elképzelted. Egy család, aki már megvalósította az álmait.

ilyen volt 3
ilyen volt4

Következő bejegyzésünkben egy olyan házaspár nappalijának átalakulásáról mesélünk, akiknek gyerekeik megnőttek, már máshol élik az életüket.

A szülők ismét egyedül maradtak, és itt volt az idő arra, hogy a lakást önmaguk képére formálják. Editnek mindenben szabadkezet adtak, egy kikötésük volt, hogy a fehér bőr ülőgarnitúra maradjon továbbra is a szoba meghatározó tényezője.

Ennek  a három éve épült társasházi lakásnak sajátossága , hogy nincsenek benne derékszögű falak.

terv1
terv 3

„Nagyon szeretem, amikor játékosságot lehet vinni a tervezésbe. A ferde falak pont ezt teszik lehetővé „ mondta Edith. Így került a falra a design fali polc, amelynek játékos formája visszaköszön a dohányzóasztal formájában is.

A szobában a fehér és a szürke színek dominálnak, amelyet a piros színű fotelek dobnak fel.

Az átalakítás végeredménye: egy nagyvonalú nappali, amely egyszerűségében is elegáns!

Ilyen volt – ilyen lett 2. rész

2020 december 15, kedd Egyéb kategória Ilyen volt – ilyen lett 2. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ilyen volt – ilyen lett 2. rész

Ilyen volt - ilyen lett 2. rész

Átlagosból ideális – Konyhafelújítás, avagy a praktikum csúcsra járatása

Egy jól használható konyhában mindennek van helye és tere. Az ideális konyha ennél több, ott minden négyzetcentiméter szerephez jut, minden bútorelem meghatározott funkcióval bír, és mindig minden kéznél van.

A családi házba költöző család kérése az volt, hogy a nem túl tágas otthonukból varázsoljunk kényelmes teret. Ennek az izgalmas feladatnak az első lépése az átlagosnak mondható konyha újragondolása volt. A konyha esetében a komfortost értsük úgy, hogy a bútor funkcióbarát, kézre esnek az eszközök, az étel elkészítése közben pedig flottul mennek a dolgok, nem kell ide-oda táncolni, edényekkel egyensúlyozni két munkafolyamat között.

A konyha jellemzően praktikus helyszíne a lakásnak, a felújítás tervezési fázisában ezért a praktikum volt az elsődleges szempont.

konyha előtte
konyha előtte 2

Konyhából családi élettér

Az évek során beláttuk, hogy az otthonfelújítás akkor zárul a legnagyobb elégedettséggel, ha lakberendezőként a tervekre a család mindennapjait is felskicceljük. Az egyedi igényekhez igazított konyhabútor megtervezéséhez először is a családdal közösen végiggondoltuk konyhai életük jellemzőit. Átbeszéltük, mi mindenre használják a konyhát, ki mit csinál, miként étkeznek, és milyen beépített konyhai eszközökre lehet szükségük. A cél az volt, hogy olyan teret hozzunk létre, amely nemcsak kiszolgálja, hanem meg is könnyíti a konyhai időtöltést.

A konyhabútor elemeinek elrendezését a munkafázisok sorrendjéhez hangoltuk. A frissen vásárolt zöldségek például futószalagszerűen haladnak végig azon az úton, amely a bevásárlótáskától a mosogatón át a hűtőig vezet. Az előkészületekhez használt munkapultot nem törtük meg a beépíthető tűzhely vagy a mosogató közbeiktatásával, ezeket mind a bútor másik „szárnyán” – a szintén beépíthető mosogatógéppel kiegészítve – egymás közelében helyeztük el. A konyhapult fölé hajolva a mennyezeti lámpa fénye rendre hátulról érkezik, így a pult többletvilágítását egy alsó és egy felső ledsor biztosítja.

konyha utána

Barátságos, praktikus

A konyhafelújítást meggyorsítandó a korábbi csempét nem vertük le, de elfedtük. A falat egy a pult színével megegyező burkolattal dobtuk fel, mellyel a konyhaablakot is körbefuttattuk, ami egyrészt egységessé varázsolja a teret, másrészt ellensúlyozza a magasfényű bútorlap miatti esetleges steril érzetet.

Egy mai konyhával szemben alapelvárás, hogy tárolóegységeiben is praktikus legyen. A konyhai eszközök és alapanyagok tárolására a pult alatti bútorrészekbe húzóajtóval nyitható rekeszeket terveztünk, melyek a szekrény teljes mélységében pakolhatóak, tartalmuk felülről nézve jól átlátható és könnyen hozzáférhető. Többé nem kell kipakolni a kislábasokat, hogy a nagyokhoz hozzáférjünk.

A konyhabútor felső polcrendszerének ajtajai homlokbarát módon felfelé nyílnak, és csillapított záródású pántokkal láttuk el azokat, így csendesen csukódnak – függetlenül attól, hogy mennyire jókedvű az, aki épp használja őket.

Beépített konyhai eszközök

A beépített konyhabútor előnye, hogy mindennek van megtervezett helye, így kevés dolog marad szem előtt, könnyű rendet tartani. A beépített fűszertartó nem foglalja a pulton a helyet, és a gondos tervezésnek köszönhetően a főzés minden fázisában kéznél lesz. A konyhai hulladék kifordítható tárolója jól hozzáférhető, a szelektív gyűjtő automatikusan záródó teteje pedig lehetőséget ad a kulturált hulladékgyűjtésre, és megelőzi a családi viták egy részét.

A Kovácsékhoz hasonló konyhánál egy dologra azonban érdemes felkészülni: miután elkészül, mindenki főzni akar majd.

Tetszik ez a konyha? Kattints, és nézd meg a többi munkánkat is itt!

Ha pedig nem akarsz lemaradni átalakításainkról, kövess minket Facebookon.

Ilyen volt – ilyen lett 1. rész

2020 december 3, csütörtök Egyéb kategória Ilyen volt – ilyen lett 1. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ilyen volt – ilyen lett 1. rész

Ilyen volt - ilyen lett 1. rész

Kiváló játszótér és elegáns nappali egyben? Lehetséges!

A középkorú házaspár 3 kicsi gyermeket nevel ebben a nagyon kellemes külvárosi elrendezésű házban. Természetesen hiábavaló a nagy ház, mindig mindenki a nappaliban tölti az idejét. Ismerős ugye?

A nappali egyszerre játszótér, vendégtér, a családi együttlétek, tévénézések helye, de anya vasalni is szeret. A család kérése az volt, hogy élhető nappalit álmodjunk meg. Amely elegáns, szerethető, kényelmes, és nem rendetlen, ahol a vasalódeszkának is meg van a helye. Világos, semleges színeket szerettek volna, türkizkék színfoltokkal.

ilyen volt1
ilyen volt 2
ilyen volt 3
ilyen volt 4

Kiss Edith lakberendező-tervező igazán nagyot alkotott, a Karrier Bútor Kft pedig a legutolsó szegecsig legyártotta a nappali berendezését.

Edith igazi otthont tervezett a családnak, olyant amilyenre vágytak. amely egyszerre tud minden szükséges funkciót, modern és kényelmes is egyben. 

nappali 5.1

Azzal, hogy a kanapé egy része bekerült a ház „U” alakú kiszögellésébe kötetlen, átlátható, kényelmes tér alakult ki. Az ülőpadok teteje felnyitható, ezáltal “mindent elnyel”, társasjátékot, plüssöket, párnákat, könyveket, folyóiratot…

A szokatlan formájú dohányzóasztalok pontosan illeszkednek az ülőbútorhoz, Mikor a guruló kisasztalok a „helyükre” gördülnek, a padból előkerülnek a rávaló szivacspárnák. És lám! Máris egy nagy puha, dumcsisarokká válik a terület.

A felnőttek kényelmét, a fejtámlával kiegészülő ülőgarnitúrája biztosítja, amely felett a család saját maga által épített sólámpát helyezték el. Edith játékosságot vitt a design polcokba is, amelyek alatt az akváriumnak is jutott hely. Az új nappaliban a bézs, a szürke és drapp színek váltják egymást, amelyeket a türkizkék párnák tesznek különlegessé. Az összhangot erősíti a mintás római rolók és a mennyezeten körbefutó led világítás is. A nappali meghatározója a szőnyeg, amely világos színű és mintáiban visszaadja a plafonra szerelt kör alakú lámpa íves játékát.

A képek magukért beszélnek. Ez a szoba egy igazi otthon része. Ahová jó hazajönni, amely igazán a sajátunk és ahol rengeteg boldog pillanatot megélhetünk. Amely fontos nekünk.  Te mit gondolsz?